Miloš Meier | Drumming Syndrome

2020/2021, LOCKDOWN SYNDROME…

26.3.2021
Momentálně se už několik měsíců nacházíme v lockdown světě, bez koncertů, zábavy, cestování… Jako spousty jiných lidí mě to samozřejmě také výrazně zasáhlo. Byl jsem zvyklý mít každý týden třeba tři až čtyři koncerty, poznávat zajímavá místa, lidi, cestovat, mít tak 2 bezkoncertní víkendy v roce…  a teď dlouhou dobu vůbec nic. Samozřejmě zdraví je nejdůležitější a doufám, že všichni toto období dobře zvládneme! Držte se, buďte v pořádku a snad to brzy skončí a uvidíme se!!!
 
Po prvních omezeních v roce 2020 jsem toho jak s Dymytry, tak s Drumming Syndromem stihl v období června až září celkem dost odehrát. 
Předtím jsme ještě v květnu stihli s Dymytry odvysílat náš první Live Stream koncert (druhý následoval v prosinci). Z tohoto koncertu je mé následující bubenické sólo… 

A od června už probíhaly Dymytry „Monster Meeting“ open air akce s kapelou Traktor , které i přes covidové překážky dopady všechny skvěle a v nařízených sektorech koncerty mohlo navštěvovat 2 000 lidí. A všude jsme prožívali super přijetí a atmosféru, jak kdyby všichni očekávali, že se zase tak dlouho neuvidíme… Plánované pokračování „Monster Meeting“ turné na letošní rok od května asi nezačne, ale budeme doufat, že alespoň v létě se situace natolik uklidní a rozvolní, že koncerty začnou… Zatím tady máte Dymytry „Černí Andělé“ v Drumming Syndrome verzi… 😉

A Drumming Syndrome léto 2020 bylo parádní! Poprvé jsem naplánoval open-air tour na různých zajímavých venkovních místech a připravil na to speciální letní prodloužený program rozdělený do dvou částí s přestávkou. Všude to dopadlo nad mé očekávání a ta maximální energie, kterou do toho dávám, se mi neskutečně vracela. Jak já si to užíváááám!!!!! 😀 
Ze dvou DS akcí vznikly „aftermovie“. První je z Chrudimy, kde byl koncert kvůli špatnému počasí přesunut do prostor R-klubu: 

Druhý aftermovie  je z Uničova, kde sice bylo také celý den brutálně špatné počasí, které se nakonec večer ale umoudřilo a akce proběhla. A ještě že tomu tak bylo, protože ve videu uvidíte, jak super to tam bylo…: 

 
V tomto období jsem taky začal pracovat na společném projektu se slovenským kytaristou Brianem Bajakem, se kterým chystáme vydání celého alba. Prvním singlem a startem naší spolupráce je skladba „After The Rain“.

 
A skladba je ke shlédnutí i v bubenické verzi. 

 
Od října jsme ale bez koncertů a já tedy hledám jiné výzvy a náhrady za koncerty. Věnuju se hlavně vymýšlením různých projektů a natáčením nových videí.
Vzniklo tak třeba „Radioactive Drum solo“ doplněné o samply a elektronické zvuky od Briana Bajaka,

 
během Dymytry natáčení narychlo natočená část skladby „Unsainted“ od Slipknot,

 
před Vánoci vydaná Last Christmas pro pěknou vánoční atmosféru,

 
malá část Pop Rock medley, které hraju na Drumming Syndrome koncertech,

 
nebo Land Of Confusion od Genesis.

 
A spousta videí je už natočená a jen čeká na zveřejnění, nebo jsou v plánu. 😉
 
Mimo tahle „studiová“ videa, jsem začal točit i jen takové instagram kousky u sebe ve zkušebně. A to pouze na telefon, jak obraz, tak i zvuk. Vybírám si novinkové skladby kapel, co mě právě zaujaly a bubnuju to do noty a posledního úderu přesně, jak v originálu, aby to posléze dokonalo sedělo právě na originální zvuk. Je to skvělá výzva se to učit! 😉 A vždy k tomu napíšu i krátké dojmy k danému albu kapely. Takže pokud chcete tipy na nová alba a recenze k tomu, tak frčte ke mě na instagram! Haha. Ale protože vím, že ne všichni jsou příznivci sociálních sítí, začal jsem tyhle videa dávat i k sobě na YouTube kanál. Do prvního tohodle „zkušebnového“ videa jsem dal hned první čtyři kousky, které vznikly a další už budu dávat postupně.

 
V loňském roce jsem opět začal soukromě vyučovat a tyto bubenické jednorázové konzultace, tak i pravidelné lekce, jsem nazval „DS Drum School“. V mé zkušebně-studiu v Praze mám k dispozici špičkově vybavený prostor s dvěma soupravami a rád se tady podělím o své zkušenosti, poradím se cvičením a zadám bubenické úkoly. Zájemci mohou napsat na mail drumschool@milosmeier.com 
 
 
 
 
 
Snažím se také neustále rozvíjet a rozšiřovat Drumming Syndrome merch. Nejnovější položkou je Drumming Syndrome káva! Z ty mám strašnou radost a budu rád, když ji vyzkoušíte!!! 🙂
Zároveň moc děkuju za vaše objednávky mého merche! Výrazně tím podporujete celé tohle moje bubenické úsilí, natáčení, cvičení atd. atd.,  vážím si toho!!!
 
 
 
 
A na závěr tady máte pozdrav od mého syna Adama. 😉 Mějte se moc fajn!